2009. november 29., vasárnap

A Juve-Bayern dönt a továbbjutásról

Juventus elleni hazai, 2–0-s győzelmével megszerezte a csoportelsőséget a labdarúgó Bajnokok Ligája A jelű kvartettjében a Girondins Bordeaux. A Bayern München 1-0-ra kiszenvedte a győzelmet a Maccabi Haifa ellen, így a német rekordbajnok az utolsó fordulóban élet-halál meccset játszik Torinóban. A bajoroknak győzni kell a továbbjutásért, a Juventusnak elég az iksz is.

Szárnyal a Bordeaux: a francia bajnoknak a csoportgyőzelem is megvan a Juve legyőzésével (Fotó: Reuters)
Szárnyal a Bordeaux: a francia bajnoknak a csoportgyőzelem is megvan a Juve legyőzésével (Fotó: Reuters)

Az első félidő Bordeaux-ban sem volt sokkal jobb, 45 perc alatt összesen négyszer találta el a kaput a két csapat… Az egyébként is végig enyhe fölényben játszó Girondins hagyta ki a legnagyobb ziccert, a 38. percben Maruan Samah egyedül lépett ki, de Gigi Buffon hárítani tudta lövését. Fordulás után aztán hamar megszerezték a vezetést a franciák, Jaroslav Plasil szabadrúgása után Fernando emelkedett a legjobban, és fejesével szemben Buffon tehetetlennek bizonyult (1–0). A Juve válaszát Diego próbálta postázni – löketét Carrasso hatástalanította –, majd a brazil irányító Alessandro Del Piero előkészítése után kihagyott egy nagy ziccert is. Del Pieró számára ezzel véget is ért a meccs, a fiatal Ciro Immobile váltotta fel, Amauri helyére pedig Giovinco állt be – a Juve támadójátéka ettől sem lett pörgősebb. A 93. percben Samah bólintott egyet egy szöglet után, végleg lezárva a nyitott kérdéseket – a Girondins teljesen megérdemelten nyert 2–0-ra.
A torinóiak bordeaux-i bukásukkal magukat hozták nehéz helyzetbe, így az utolsó fordulóban hazai pályán a továbbjutás eldöntéséért meccselnek a Bayernnel.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése