2010. október 7., csütörtök

Sajátmárkás grafikus kártyákat ad ki az Nvidia

Az Nvidia mindeddig csak más gyártók számára szállított grafikus chipeket videókártyákba vagy alaplapba ill. notebookba építéshez, saját maga azonban nem volt jelen a szóban forgó termékek piacán. Ez azonban a múlté - a jelek szerint ugyanis a videóchipek piacát uraló gyártó hamarosan sajátmárkás videókártyákkal fog megjelenni a piacon.

A doboz már külsőre is elüt a többi gyártó termékeitől...

A HardOCP magazin egyik munkatársának sikerült az Egyesült Államokban a népszerű Best Buy elektronikai áruházlánc egyik üzletében kiszúrnia, megszereznie és letesztelnie az Nvidia sajátmárkás videókártyáinak egyik első példányát. A termékről a chipgyártó képviselője a megkeresére elárulta, hogy valóban egy eredeti Nvidia videókártyáról van szó, amely azonban valamiért a hivatalos bejelentés előtt jelent meg az áruház polcain.

Az egyébként igen igényes és jól tervezett dobozban érkező kártyákat ugyan nem maga az Nvidia gyártja - hiszen ehhez nincsenek megfelelő gyárai -, de az ő márkaneve alatt jelenik meg, és ő is biztosítja a támogatást is a termékekhez. A kártyákra a gyártó ráadásul 3 év garanciát vállal, ami legalább egy évvel több a más gyártók által a hasonló modellek esetében vállaltnál.

... de belsejében is ízig-vérig Nvidia.

A magazin beszámolója szerint ugyan a boltban látott Nvidia kártyák nem voltak a legolcsóbbak (a GTX 460-as változat például 300 dollárba, azaz közel 60.000 forintba került), de gyakorlatilag egy árszintet képviseltek a professzionális márkát képező PNY azonos chipre épülő termékeivel, ami azt jelenti, hogy - tekintve a kártya igényes kivitelét és az árban foglalt gyártói támogatást is - nem tekinthetők túlárazottnak sem.

Még a Platinum támogatási fokozatban is 3 év gyártói garancia jár mellé

Az még egyelőre kérdéses, hogy az Nvidia pontosan melyik szegmensekben és mely piacokon fog sajátmárkás termékeivel megjelenni, de ezzel kapcsolatban a cég képviselője jövő hétre ígért részletetek egy hivatalos bejelentés keretében.

Sting

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése