2011. február 3., csütörtök

Megnyílt a magyar netezők előtt az ingyenes Office

[ItCafe] A mai naptól Magyarországon is minden felhasználó számára elérhető az Office Web Apps, amelynek összes funkciójához eddig a hazai Live ID birtokosoknak csak egy része fért hozzá – közölte ma a szoftvercég hazai leányvállalata. A böngészőből használható csomag segítségével Word-, Excel-, PowerPoint- és OneNote-dokumentumokat lehet létrehozni, szerkeszteni és megosztani a SkyDrive-on, a Microsoft ingyenes, 25 GB kapacitású internetes tárhelyén. Az Office Web Apps közel 150 országban használható a mai naptól.
Az internetes Office tartalmazza a felhasználók által leggyakrabban igénybe vett funkciókat, kezelőfelülete pedig a széles körben ismert asztali Office programcsomagéra épül. Az online program mindenki számára ingyenes, használatának nem feltétele az Office 2010 vagy valamely régebbi Office programcsomag jogtiszta változatának telepítése.
A legújabb Office Web Apps arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel-táblázatot vagy PowerPoint-prezentációt. Ha ilyenkor a webes alkalmazásban frissítjük a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető. A netes bemutatókhoz szabadon használható az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz.


Az új alkalmazás egyik előnye, hogy eredeti formátumukban őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs. Mostantól a dokumentumok közvetlenül a Microsoft ingyenes internetes tárhelyéről, a mindenki számára 25 GB kapacitást nyújtó SkyDrive-ról is megnyithatók, és nemcsak a Hotmail-, hanem a Gmail- vagy a Yahoo Mail fiókkal rendelkezők is szerkeszthetik ezeket.


Nagy Levente, a Microsoft Office üzletágának vezetője elmondta: „Az Office Web Apps kiválóan kiegészíti a hagyományos, számítógépen futtatott Office programokat. Különösen akkor lehet hasznos, ha a felhasználók dokumentumaikat távolról szeretnék elérni, és olyan idegen gépről szerkeszteni, amelyen nincsenek telepítve a már megszokott irodai programok.”
További információ az online Office-ról a Microsoft magyar nyelvű weboldalán olvasható.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése