2009. október 16., péntek

Magyarország világbajnoki bronzérmes!

A magyar válogatott 1–1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel legyőzte Costa Ricát az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén, így hatalmas sikert elérve legjobb európai csapatként a harmadik helyen zárta a tornát. Urena a 81. percben szerzett vezetést a közép-amerikaiaknak, Koman Vladimir büntetőből tíz perccel később egyenlített. A tizenegyespárbajban Gulácsi Péternek nem lehetett gólt lőni, tőlünk azonban Németh Krisztián és Varga Roland is betalált, így következhetett a magyar ünneplés…

Örömszavak

"A saját teljesítményemet nem szeretném értékelni, a csapat viszont egy nagyon jó világbajnokságon van túl. Remélem, hogy a felnőttek között is sokra viszi ez a társaság" – nyilatkozta a 91. percben sorsdöntő büntetőt értékesítő Koman Vladimir a Magyar Televíziónak a lefújás után.

Határtalan magyar öröm: miénk a bronzérem! (fotó: Reuters)

"Ezt a sikert közösen értük el. Az egész stáb rengeteget tett érte, és azok is, akik ma nem jutottak szóhoz" – szerénykedett Gulácsi Péter, akinek a Costa Rica-iak nem tudtak túljárni az eszén a tizenegyespárbajban.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése