2009. október 16., péntek

Snippet Compiler: pehelysúlyú Visual Studio alternatíva

Egy fantasztikus és jópofa bejegyzés Molnár Gergő tollából. Kötelező darab! VS Kuka! :)

Előfordult már, hogy valamilyen kódot, kód-részletet ki szerettünk volna próbálni? Nyilván igen (ha nem, fölösleges is tovább olvasni). Ilyenkor egy új Visual Studio megnyit... krrr, krr... New Project... krrrrr rrr, konzolos alkalmazás, rrrrkrrrr...
Szóval zseniális IDE a Visual Studio, de az ilyen ötsoros alkalmazásokhoz az ionágyúval verébre kategória. Felmerül a lehetőség, hogy egyszerűen Notepad-ben megírjuk a kódot, aztán jöhet a csc.exe, de az meg a másik véglet: enni ugyan alig kér, viszont adni se ad sokkal többet. Intellisense, syntax highlight nélkül mit érek én? Akkor már ennyi erővel lehetne edlin is... (Az megvan, hogy ez az MS-DOS 5.0 óta minden Microsoft oprendszerben ott van? A hetesben is. Nem, nem az MS-DOS 7.0-ban, az ablakos hetesben.)
Mindent összevetve, egyik sem jó megoldás. Kellene egy lightweight Visual Studio, amire az ember csak rábök, és már írhatja is a kódot.
Mit ad isten: van ilyen, úgy hívják, hogy Snippet Compiler. Egyszerű, mint Kiszel Tünde, de a legszükségesebb dolgokat tudja. Az installja 1 MB és egy .zip kibontását jelenti, szemvillanás alatt indul.
Ja, és a legjobb, hogy az "Add Reference..." ablak (itt Tools -> References) körülbelül 0.05 sec alatt ugrik föl. Na ezt csinálja utána a Studio!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése