2012. január 14., szombat

Leonar3Do Mouse vs Bird


Már egy ideje kevés hír érkezik a Leonar3do háza tájáról, ezért mindig nagy öröm látni, hogy újra és újra képes megújulni ez a fantasztikus magyar találmány. Szerencsére tavaly szeptemberben az OTP Csoport egyik kockázatitőke-kezelője 400 millió forintot fektetett a Leonar3Dóba, így a háttér biztosított hogy valóban meghódítsa a világot. Persze a fejlesztés soha nem állhat le, lássuk hát mi minden várható az új generációs Leonar3do-tól:
  • Passzív 3D monitor támogatás + passzív szemüveg
  • Plugin fejlesztés a piacon elérhető 3D modellező és CAD alkalmazásokhoz (pl. Autodesk termékek vagy Blender? Erre kíváncsi leszek.)
  • Nagy kijelzők támogatása (40-50”)
  • Macintosh és Linux támogatás (régóta szó van róla)
  • Új eszközök a fejlesztőknek (3D GUI, modeling, physics, network) - na, ez a lényeg!
  • Közösségi munka - a hálózaton keresztül - a Leo virtuális világában
  • 3D prezentációs készítő - (azért tényleg ne ez legyen a legfontosabb)
És végül remélhetőleg Windows 64 bit-en is zökkenőmentesen fog működni a rendszer. További információk itt érhetőek el: link

Mouse vs Bird
Külön érdekesség, hogy a Leo üzleti modelljébe bevezették az "Edition" fogalmát, így a jövőben már beszélhetünk:
  • Professional,
  • Educational,
  • Home
kiadásról is. Hogy az egyes kiadások között mi lesz a lényeges különbség valójában arról még kevés konkrétumot lehet tudni, de az biztos, hogy az ár és az elérhető funkciók keveréke fogja képezni a fő különbséget. Annyi már biztos, hogy a Professional verzió 1300 dollárba kerül, az oktatási intézményeknek szánt verzió pedig ezer dollár. A Home kiadás jelenleg még készülőfélben van, várhatóan a legolcsóbb és a funkciókat nézve a  legkisebb tudású ez lesz. Kíváncsian várom, hogy mennyire lehet lenyomni a hardver árát, hiszen a sikerhez ez is kell!
A technikai fejlesztések mellett azt is jó látni, hogy letisztult és átgondolt arculat párosul a márkanévhez amit elsősorban a hivatalos weboldalon keresztül csodálhatunk meg. Mondjuk meg őszintén ez már nagyon kellet! Már csak a megfelelő tartalom feltöltés szükséges, mivel igencsak kevés anyag érhető el. Jó ötlet volt továbbá a sztereoszkópiáról a madárra áthelyezni a marketinget mivel a piacon jelenleg ez a legeredetibb megoldás és jelenleg egyedülálló. A CES-en való jelenét is biztosan sokat fog segíteni, hogy a világon mindenki tudja mit is jelent a Leonar3Do. Az index.hu-n tegnap megjelent egy rövidke beszámoló a Leonar3Do CES-es szerepléséről amit érdemes elolvasni:

A Leonar3Do standja a CES-en

Várjuk a folytatást...

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése