2009. szeptember 16., szerda

A Bordeaux elcsent egy pontot a Juve otthonából

Torinóban az első félidő jobbára úgy alakult, ahogy a vendégek elképzelték: Menegazzo már a 4। percben gólhelyzetbe került, de lövését Buffon kitűnő reflexszel hárította, majd a 10. percben gyors jobb oldali akció után Chalmé Yoann Gourcuff elé tálalt, de az irányító nem tudta kihasználni a lehetőséget.
Ha ez nem lett volna eléggé bosszantó a „zebrák” drukkereinek, hamarosan ismét Gourcuff ijesztgetett, de a tizenhatoson belüli esése után Övrebö továbbot intett.
A középpályát gyorsan átjátszó (értsd: a labdát rendszeresen hosszan előrevágó) Juve Vincenzo Iaquinta és Amauri révén veszélyeztette a vendégek kapuját, de Cédric Carrasso vagy védett, vagy – ha éppen hibázott – jól fohászkodott…
A második félidő ziccerekkel kezdődött, előbb Legrottaglie mentett az utolsó pillanatban Wendel elől, majd Samah lépett meg egyedül, de Buffon lábbal mentett a ziccerben। A hazaiak Iaquinta révén szerezhettek volna vezetést, de a csatár visszagurítás helyett nullszögből akart gólt lőni, nem jött össze neki… Az 55. percben a Girondins kapust cserélt, Ulrich Ramé jött Carrasso helyére.
Az új kapuvédő mögött mindössze nyolc perc múlva már meg is rezzent a háló: Fabio Cannavaro jó labdát adott Iaquintának, aki most is egyedül fejezte be az akciót – ezúttal sikerrel, kötényt adva a kapusnak (1–0).
Cannavaro nem sokkal később cserét kért, a két kapus pedig továbbra is munkában maradt, Buffon Menegazzo löketét, Ramé pedig Amauri közeli fejesét tolta kiegy szöglet után. A Bordeaux aztán az utolsó negyedórára fordulva egalizált: Gourcuff szabadrúgása után Plasil maradt üresen (és lesen?), a cseh középpályás pedig közelről betalált, majd azzal a lendülettel le is cserélte őt edzője, Laurent Blanc (1–1).
A hátralévő 15 percben még mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győztes gólt, nem koronázta azonban siker a próbálkozásokat, bár Marchisio még eltalálta a lécet। A Bordeaux értékes ponttal távozott a torinói Olimpicóból.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése