2009. szeptember 8., kedd

USB eszközök gyors eltávolítása

Windows XP és Vista esetében nem túl könnyű néha eltávolítani USB eszközeinket. No, nem azért mintha bármi gond lenne velük, csak néha a felhasználói interfész útvesztőiben könnyedén eltévedhetünk miközben egy apró zöld nyilacskára vadászunk egerünkkel. Ha megtaláljuk a tálcánkon, akkor már szerencsés embernek érezhetjük magunkat, mert néha bizony meg sem jelenik, ha meg mégis, akkor gyakran előfordul, hogy nem a megfelelő eszközt távolítjuk el. Szerencsére van más megoldás a problémára.

1. ábra

Nosza, készítsük el saját parancsikonunkat és billentyűkombinációnkat az USB-s eszközök biztonságos eltávolítására. Hozzunk létre egy új parancsikont! A folyamat a következő Windows Visa esetében: jobb klikk az Asztalon és a megjelenő helyérzékeny menüből válasszuk ki az Új menüpontot azon belül pedig a Parancsikon opciót. Ekkor a Vista Parancsikon varázslója elindul és a Parancsikon célját kérdezi meg tőlünk. Célnak a következő helyet adjuk meg (1. ábra):
RunDll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL hotplug.dll
majd klikk a Tovább gombra. Végül pedig a parancsikonunk nevét kell megadni, ami tetszőleges lehet (2. ábra).

2. ábra

Innentől kezdve működik is az ikon, választhatunk hozzá még egy passzoló képet is, hogy jól nézzen ki az Asztalon. A hivatkozás a hardver biztonságos eltávolítása menüt hozza elő, innen még egy gombnyomás az eszközök leállítása. Hogy még jobban felgyorsítsuk a folyamatot, billentyűparancsot is rendelhetünk az ikonhoz. A tulajdonságok között navigáljunk a billentyűparancs menühöz, és nyomjunk meg azt a billentyűt, amelyet használni szeretnénk. A kombó első két része automatikusan a Ctrl+Alt lesz, s ezt követi az a karakter, amelyet megadtunk.
Ugye, hogy máris sokkal komfortosabb az egész?!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése