2011. augusztus 6., szombat

Még idén kiadja a Doom 3 forráskódját az id Software

[prog.hu] Az id Software, a népszerű Doom és Quake sorozat fejlesztője még idén közzéteszi a Doom 3 játék forráskódját. Ezt maga John Carmack, a cég alapítója és vezető fejlesztője jelentette be a QuakeCon 2011 konferencián.
Az id Software a Doom 3 forráskódjának kiadásával régi hagyományt követ, amelynek keretében a cég legújabb játékainak megjelenésekor rendszeresen elérhetővé teszi egy-egy régebbi szoftvere forráskódját a játékfejlesztő közösség számára. Korábban ez történt maga a Doom, de a Quake játékok motorjainak forrásával is, amelyeket szinten közzétett már a cég különböző időpontokban.

A klasszikus Doom 3
Azt, hogy pontosan mikor kerül sor a Doom 3 forrásának kiadására, Carmack nem közölte, de mivel a Rage a jelenlegi tervek szerint októbernek kerül majd a boltok polcaira, ezért vélhetően a Doom 3 forrása is ezen időpont körül válik majd letölthetővé a cég honlapjáról.

John Carmack - Doom 3 Engine Technology Interview

A Doom 3 motorját képező id Tech 4 egyébként utóbbi mellett a Quake 4, a Prey, az Enemy Territory: Quake Wars és a Wolfenstein játékok lelkét is képezte.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése