2010. november 4., csütörtök

GeForce kvartett kivételes jellemzőkkel

Az NVIDIA partnerei folyamatosan jelentik be az újabbnál-újabb GeForce-okat a készletek gyorsabb eladása érdekében. Az új kártyák közül a Sparkle GeForce GTS 450 One az egyetlen olyan versenyző, amin a gyári tuning csak formális mértékben van jelen, ám a termék ettől még különleges, mivel a hűtése nem foglal el egyetlen bővítőhelyet sem. A GF106-os lapkával szerelt újdonság esetében a megszokott 192 CUDA mag és 32 darab textúrázó csatorna mellett 789, 1578 illetve 3760 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelre érdemes számítani. Az 1 GB kapacitású fedélzeti memória 128 bites buszt használ, és GDDR5 szabványú lapkákra épül.

Sparkle GeForce GTS 450 One

A DirectX 11-es API-t támogató vékony GeForce GTS 450 hátlapján két DVI és egy mini HDMI kimenet található. A termék várhatóan még novemberben piacra kerül, az árazásról azonban nincs pontos adat, de nem sokban térhet majd el az NVIDIA ajánlásától.
A Galaxy a vékony kivitel helyett az extrém tuningot tartotta szem előtt. A GeForce GTS 450 Hall of Fame Edition egy alaposan megrángatott GF106-os lapkát használ, amiben természetesen 192 CUDA mag és 32 darab textúrázó csatorna található, ám a mag-, a shader- és az effektív memória-órajel esetében 1000, 2000 és 4100 MHz-es értékeket állítottak be a tervezők, így a leggyorsabb GTS 450 címet biztosan kivívja.

Galaxy GeForce GTS 450 Hall of Fame Edition

A hűtést egy méretes alumíniumborda biztosítja, mely négy darab hővezető csővel dolgozik, az aktív hőelvezetésről pedig két ventilátor gondoskodik. A hátlapon a szokásos felállás található, vagyis két DVI és egy mini HDMI várja a kijelzőket. Az 1 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memóriával ellátott kártya november végén kerül az üzletek polcaira, az árcéduláról azonban még nem nyilatkozott a gyártó.
A Gigabyte is a tuningot tartotta fontosnak, így érkezik a GeForce GTX 460 OC2 és a GeForce GTX 480 Super Overclock. Az előbbi megoldás GF104-es chipre épül, és a megszokott 336 CUDA mag illetve 56 darab textúrázó csatorna mellett 760, 1520 illetve 3600 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelet alkalmaz. Az 1 GB kapacitású fedélzeti memória természetesen 256 bites buszt használ, és GDDR5 szabványú lapkákra alapoz. A kigyúrt versenyző hűtését a WindForce 2X oldja meg, mely egy méretes, hővezető csövekkel tarkított borda két darab ventilátorral tálalva. A két DVI és egy mini HDMI kimenettel rendelkező kártya novemberben érkezik, az ára viszont egyelőre ismeretlen.

Gigabyte GeForce GTX 460 OC2

A felsőkategóriát a GeForce GTX 480 Super Overclock szeretné bevenni. A termék a valaha készített leggyorsabb GF100-as alapokra épülő kártya lesz, ennek megfelelően a fogyasztása is megér egy misét. A gyártó nem is bízza a véletlenre a hűtést, ugyanis a meglehetősen nehéz hűtőbordán három ventilátor dolgozik a stabil működés érdekében. A 480 CUDA maggal operáló megoldás mag-, shader- és effektív memória-óraleje 820, 1640 illetve 3800 MHz lesz, az 1,5 GB-os fedélzeti memória pedig GDDR5-ös szabványú. A tuningosok is megtalálhatják a számításaikat, mivel a kártyán két BIOS kapott helyett, így egy esetleges hibás frissítés könnyedén kezelhető.

Gigabyte GeForce GTX 480 Super Overclock

A Gigabyte izomkártyája már előrendelhető státuszban van, amennyiben hajlandóak a potenciális vásárlók az új generációs termékek megjelenése előtt, egy kifutó modellre áldozni nem kevesebb, mint 440 eurót.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése