2011. július 21., csütörtök

Gyorsabb grafikát és egyszerű klónozást kínál az új VirtualBox 4.1

[prog.hu] Az Oracle a hét elején letölhetővé tette népszerű VirtualBox nevű virtualizációs szoftvere legújabb kiadását. A konkurens Virtual PC-nél jellemzően gyorsabban és kevesebb kompatibilitási problémával működő program új kiadása számos érdekes újítással és fejlesztéssel érkezik.


Ezek közül első helyen az új, varázsló-alapú klónozást érdemes kiemelni, amelynek segítségével rendkívül egyszerűvé válik egy adott virtuális gép teljes tartalmának lemásolása, de ezen kívül a lemezképek létrehozására ill. lemásolására használható varázsló is továbbfejlesztésre került. Szintén újdonság az UDP Tunnel funkció, amelynek segítségével a különböző hosztokon futó virtuális gépek egyszerű hálózati összekötésére van mód, és egy kísérleti SATA hotplug támogatás is helyet kapott az új kiadásban.

Az új kiadás egy a virtuális gépek klónozását egyszerűsítő varázslóval érkezik


A fentieken túl a Windows vendégrendszerek egy új, WDDM-alapú meghajtót kapnak, amely teljes mértékben támogatja az Aero felületet és a Direct 3D-t is, amely ráadásul már Safe Mode-ban indítást sem igényel a telepítéshez. A Linux gazdagépek is kaptak egy új fejlesztést a kísérleti PCI passthrough személyében, amely lehetővé teszi a vendégrendszerekből a gépbe szerelt eszközök közvetlen programozását. A Windows mellett Linux, MacOS és Solaris platformokon is futó VirtualBox 4.1 további újdonságairól részletesen a program változtatási naplójában lehet olvasni.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése