2010. február 14., vasárnap

Transport Tycoon Deluxe OpenTTD

Kezdjük kis történelemmel. A Transport Tycoon számítógépes játékot a MicroProse nevű kiadó adta ki 1994-ben. Fejlesztője Chris Sawyer. Megjelent MS-DOS, Windows 95, PlayStation platformokra. A játékban az a feladatunk, hogy egy véletlenszerűen generált szigeten egy közlekedési vállalkozást alakítsunk ki. Ehhez 4 különböző közlekedési ágazatot vehetünk igénybe: vasút, közút, repülés, hajózás. Mindegyiknek megvannak a maguk előnyei és hátrányai. A cél az, hogy a lehető legtöbb árut és utast szállítsunk minél több helyre, minél gyorsabban. Minden elfuvarozott áruért és utasért pénzt kapunk, és a pénzből tovább építhetjük birodalmunkat.

A Transport Tycoon Deluxe játék

A Deluxe verzió, ahogy a neve is sugallja egy kiegészített, javított változata az eredeti játéknak. Az egyik legszembetűnőbb változás a három új pályatípus, a trópusi, sarkvidéki, valamint a játékvilág megjelenése. Ezek nem csak grafikailag különböznek az alapjátékból már megismert mérsékelt éghajlatú pályától: más típusú nyersanyagok, újfajta gyárak, különböző kihívások várják a játékost. Például a sarkvidéki pályán a hóhatár feletti települések nem növekednek folyamatos ételutánpótlás nélkül, míg a trópusi égövi városoknak vízre van szüksége. Ide tartozik még, hogy a Deluxe verzióban nem csak számítógép által generált pályákon van lehetőség játszani, ugyanis egy komplett pályaszerkesztőt is mellékeltek a játék mellé.
Mivel alapból DOS-ra készítették a játékot majd később megjelent Windows 95-re is, de ez a verzió már nem futott a mai korszerűbb operációs rendszereken így Windows XP-n se. Sok lelkes játékos nem volt hajlandó megválni kedvenc játékától így megszületett több platformon is gond nélkül futó OpenTTD verzió. Jelenlegi verziószám 0.7.5. Elindul Windows Xp, Windows Vista , Mac OS X és Linux rendszereken is. A játék mint a nevéből is kiderül open, vagyis nyitott, bárki számára ingyenes és letölthető és használható.
Legfrissebb verzió letöltése: www.openttd.org

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése