2010. december 18., szombat

PDF szerkesztés ingyen – PDF XChange Viewer

Nagy lépést tettem a papírmentes iroda felé és bizony a fák köszönik. Köszönhető mindez annak, hogy kincsre bukkantam. Ez az olvasóprogram funkcionalitásában tökéletes. Egy aktuális projekt során rengeteg nyomtatást kerülhettünk el vele, úgy hogy a tesztanyagokat PDF-be „nyomtatjuk” és megjegyzéseinket is a létrehozott PDF-ekbe írjuk bele.


A fenti eszköztárról is látszik, de a lényeg: az ingyenes verzióval beleírhatók a PDF fájlokba:
  • megjegyzések,
  • kiemelések, áthúzások, aláhúzások (nyilak, keretezések, stb…),
  • szövegdobozokban tetszőleges szövegek,
  • magyarázatok és
  • bélyegzők.
Mindezeket a módosításokat úgy menthetjük, hogy nem tesz reklámszöveget a PDF-ünkbe. Mindezek tetejébe még hordozható szoftver is. Ugyan manapság még, ha PDF fájlokat tesznek letölthetővé, akkor az Adobe Reader-t ajánlják a megnyitáshoz, mintha csak ez lenne, én nem! Töltsd le és használd inkább ezt! Így nemcsak olvasóprogramot kapsz, hanem olyat, amivel szerkesztheted is a PDF fájlokat ingyen. Innen tudod letölteni:


Mi az és mire jó a PDF?

A PDF (Portable Document Format – hordozható dokumentum formátum) egy szabványos fájlformátum, ami minden gépen, minden nyomtatóbeállításnál ugyanúgy néz ki. Többnyire "végleges" dokumentumoknál használatos, mert az átlag felhasználók nem rendelkeznek hozzá módosító programmal. Gyakorlatban megőrzöd a Word dokumentumot, változtatáskor mindig a Word-ön változtatsz és új PDF-et nyomtatsz belőle és a PDF-et adhatod tovább, teheted letölthetővé a weblapodról.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése