2010. október 19., kedd

GeForce GT 440 - olcsó Fermi videókártya az Nvidia-tól

Az Nvidia az elmúlt hét végén csendben piacra dobta új, GeForce GT 440 típusjelű videókártyáját. A Fermi generációból származó új kártya a cég termékkínálatának gyakorlatilag legolcsóbb tagját képezi, amely azonban ennek ellenére igen szép grafikai teljesítményt bocsát az alkalmazások rendelkezésére.
Az elsősorban csak alkalmi játékosoknak szánt kártya lelkét egy GF106 típusjelű, 144 feldolgozóutas processzor képezi, amely saját maga 594 MHz-en fut, és egy 192-bites vezérlőn keresztül éri el az akár 1800 MHz-es frekvencián pörgő GDDR3 grafikus memóriát. Utóbbiból a leggyengébb változaton másfél, míg a legerősebben 3 GB-nyi kap majd helyet.

Nvidia GeForce GT 440

A kártya támogatja az összes manapság elvárt grafikus technológiát, beleértve a DirectX 11-et, a Shader Model 5.0-t, az OpenGL 4.0-t, de a Blu-ray videók dekódolása és lejátszása sem jelent problémát számára, sőt, maximum kétutas SLI konfigurációba is kapcsolható. A már elavultnak tekinthető D-Sub mellett DVI és HDMI csatlakozóval is ellátták, így gyakorlatilag bármilyen monitorhoz csatlakoztatható - utóbbi port pedig a HDCP-t is támogatja, így a jogvédett nagyfelbontású tartalmak átvitele is megoldott rajta keresztül.
Az Nvidia GeForce 440 kevesebb mint száz dollárba - azaz, húszezer forintba - kerül majd; ugyanakkor a kártya kiskereskedelmi forgalomban egyelőre nem lesz kapható, hanem mindössze OEM-ek vásárolhatják majd meg előszerelt PC-ikbe történő beépítésre.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése