2010. október 7., csütörtök

Nyílt forrású csomagkezelőt adott ki a Microsoft

A Microsoft szerdán jelentette be NuPack nevű nyílt forrású csomagkezelő rendszere egy előzetes változatának elérhetőségét. A .NET alapú projektekhez használható "package manager" szoftver célja, hogy egyszerűvé tegye a fejlesztők és a felhasználók számára az alkalmazásokban felhasználható nyílt forrású könyvtárak megkeresését, telepítését és beüzemelését a Windows rendszereken.

"A NuPack-kal az a célunk, hogy olyan egyszerűvé tegyük a nyílt forrású könyvtárak integrálását a .NET projektkbe, amennyire csak lehet", közölte Scott Guthrie a csomagkezelőt bemutató blogbejegyzésében, amely szerint egyébként a NuPack-nak a Microsoft jövőben központi szerepet kíván szánni a .NET platformon. Ez utóbbi többek között azt jelenti, hogy az új csomagkezelő natív támogatást fog kapni a Visual Studio fejlesztőrendszerben, amely automatikusan képes lesz az elkészült szoftvereknek megfelelő csomagok legenerálására.

A NuPack csomagkezelő minden Visual Studio változatba be fog kerülni

A NuPack lehetőséget ad a fejlesztők számára, hogy azok alkalmazásaikat egy központi tárházba (repository) regisztrálják, amit más fejlesztők szabadon kereshetnek, illetve a bennük elhelyezett könyvtárakat letölthetik és beépíthetik saját alkalmazásaikba. A csomagkezelő nem a könyvtár részét képező kódokat tölti le, de az által igényelt esetleges függőségeket is, amelyeket természetesen automatikusan kezel a rendszer.

További részletek és dokumentáció itt.

Sting

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése