2010. október 19., kedd

Így fognak kinézni az AMD új Radeon HD csúcskártyái

Bár az AMD már korábban bejelentette, hogy ezen a héten piacra dobja majd őket, mindeddig nem lehetett tudni, hogy hogyan is fognak az új Radeon HD 6850 ill. 6870-es kártyák kinézni. A cég azonban hétfőn végre eljuttatta a sajtóhoz az első fotókat a következő generációs kártyáiról, amelyeket így végre mi is be tudunk mutatni mindenkinek.
A képek megerősítik, hogy az új csúcskártyák nem kevesebb, mint összesen 5 (!) darab különböző videókimenettel fognak rendelkezni, amelyek között két DVI és egy HDMI csatlakozó mellett az új, modernebb technológiát képviselő DisplayPort Mini kapukból is megtalálható lesz kettő. Utóbbiak használatához ugyanis valószínűleg konverter lesz majd szükséges a legtöbb konfigurációban, de jelenlétük biztosítja, hogy kiváló minőségben jusson el a jel a monitorokhoz akkor is, ha azok több méterre helyezkednek el a géptől.
Természetesen mindkét kártya dupla PCI-Express helyet igényel majd, ráadásul a nagyobb testvér 6870-es a tápegységtől is két darab, külön sínen lévő 6 pólusú csatlakozót követel majd a megfelelő energiaellátás biztosításához. Kisebb testvére, a 6850 ugyanakkor szerényebb igényekkel lép fel, és egyetlen extra PCI tápcsatlakozóval is megelégszik majd, így a nem feltétlenül legcsúcskategóriásabb tápok ill. egy második táp a házba szerelése nélkül is is esélyes lesz egy kétkártyás konfiguráció összeállítása belőle.
Az új DirectX 11-es Radeon HD 6850 és HD 6870 hivatalosan pénteken fog érkezni - árukra vonatkozó információkat is ekkor lehet majd megtudni róluk.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése